Sunday, June 21, 2009

SpOrTinG n SuPpoRtiVe

bismillahirrahmanirrahim..

Alhamdulillah
setelah beberapa hari persiapan penuh bersungguh+semangat malam UKM GATHERING berjaya diadakan semalam.
tahniah kepada semua rakan2..
smart+nice~~

objektif (bak kata pengerusi majlis)
1. merapatkan ukhwah
2. meruntuhkan tembok2 malu
-serasanya maksud yang ingin disampaikan mungkin meruntuhkan segan yang tak bertempat. kerana malu itu perlu, cuma tak kena andai disalah tempatkan.
3. mencungkil bakat2 terpendam
-tahniah, dak2 UKM sememangnya berbakat
4. mereleasekan tension
-adakah korang tension? tidak rasanya. kerana jiwa mukmin itu tenang fitrahnya.. dan mungkin kalau sedikit letih sedikit risau, kita ada cara lebih mujarab tuk menyelesaikannya.. ayah org selalu cakap, orang Islam takde istilah tension. w/p kadang2 kita gne gak perkataan tension tuh, kite kne didik bahawa tension itu bukan jalan kita bukan fitrah kita tuk merasakan tension and depress. lalui setiap ujian dengan tenang dan sabar, kerana dari situlah datang pertolongan Allah. kita solat LIMA kali sehari sudah cukup patutnya utk halang segala tension yang mungkin mendatang.
- mungkin maksud mereleasekan tension ini adalah tuk bergembira bersama rakan, merapatkan ukhwah n menambah semangat tuk terus mengharungi 6 tahun di mesir ni bersama-sama dengan jayanya. insyaAllah

majlis bermula dengan ucapan dari tetamu jemputan iaitu ummi (ayah n walid sekeluarga tak dapat datang)
zahin (ketua) n amira aka un (penolong)

tentatif paling utama-MAKAN

persembahan-
1. syukam 2(sambungan syukam 1);credits to pengarah n para pelakon
2. deklamasi sajak 'chentaku seteguh muscle tendon';credits to fazira, aisyah n penulisnya nani
3. persembahan musical ;credits to amin n gitarnya
4. ucapan dari ust. duwenk dari mesia
5. deklamasi sajak SEPI ;credits to azim solid
6. LENA ;credits to Boys Generation
7. SITUASI ;credits to zafran,imran, amin n fadhil
8. slide show DIARI UKM ;credits to my n aisyah

permainan-
1. TREASURE HUNT ;credits to ismah n aina ;congrats to kump 3 yang menang
2. BUBBLY BUBBLY BOO ;credits to anas ; congrats to semua pemain
3. NUMBERS (kowt) ;credits to ismah n anas ;congrats to nisah n madi

cabutan bertuah- tahniah kepada yang bertuah 13 orang, grand prize dapat kat yang menguruskan cabutan bertuah Dib. kongsi2 yer dib *wink* ;credits to dib n yusma

makanan-makanan yang sedap-
1. nasi goreng ;credits to nisah, kinah, asma
2. coleslow ;credits to madi n zahirah
3. caramel ;credits to manju n un (ju-un)
4. air bandung ;credits to aina n geng
5. trifle ;credits to ikhwah
6. spaghetti ;credits to ikhwah
7. apam balik ;credits to ikhwah
8. garlic bread ;credits to ikhwah
9. wedges (kowt) ;credits to ikhwah n akhawat yang membantu
10. kek -beli
11. puding-tak pasti
12. ayam bakar ;credits kepada yang memerap n membakar
13. buah-tembikai n anggur
*maaf kalu ad tertinggal*

lupa lak pengerusi majlis bertema hitam putih
credits to alif al-ain n nani yang berjaya memeriahkan majlis n memastikan majlis sentiasa Sporting n Supportive.

credits juga kepada semua props yang membantu menyediakan tempat, penyediaan makanan, audio , pentas n semua


tidak lupa juga kepada mereka yang kluar membeli belah
dan juga kepada yang bertungkus lumus melekatkan banner ke dinding w/p byk kali jatuh



tidak lupa kepada nani yang manjadi ansar org- the beg is nice~~like it
n my muhajirin cea- glad u like them*big smile+relief*




'sesungguhnya setiap mukmin itu adalah bersaudara'
'tidak beriman seseorang mukmin selagi dia tidak mengasihi saudaranya sebagaimana dia mengasihi dirinya sendiri'


wallahua'lam

10 comments:

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

wah2... len kali suh Saibah la jadi mc... eheh... neway... good luck for your finals...

"mukmin... fitrahnya tenang "
remember that Anas!... and remember it too people!...

Dr hAnnA said...

alorh anas,
tacing ah aku..!
hak3..!
xde ah, gurao2..
btuulll..saibah jdik mc lgiii best..!

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

haha... Ko pun best jugak Nani! ... dak laki kata hidup majlis malam tuh... thanks to you and Alif for that...

ingat pesan Un yg dipetik dari Imam Ghazali, sama2lah kita doakn kejayaan bersama... ameen

Nusaibah said...

to anas-

bittaufiq wa'najah to u too
yup, ingt pesan un.. sama2 doakan kejayaan semua, insyaAllah

to nanay-

mne bole ganti tempat nani jadi mc.. nanti tak jalan majlis, tak nice~~
*wink*

duwenk said...

waaaaaaaaaaa.....
tak sabar nak gi sane..
hihiihi...
hup sume sihat jehh..
all the beshhh....

Nusaibah said...

mai cni bawak buah tangan tuk kitaorg dari mesia
hehe..
alhamdulillah semua sihat
doakan kitaorg exam
all da best to ust too..(^^,)

Dr hAnnA said...

saibah,
ak ingat ak nak bela ikan la saibah..
adiahkan la kat ak ikan.
ak nak 2 ekor.
dalam balang kace.
pas2 ade batu2 kat bwah dye.
mknn xpe, keret kat dapo byk.
nnti nak blik mysia ak suh huda jaga.
kalo dye xnak ak kasi lepas kat laut ah.
bole laaa..saibah..
budak dur kite loyar ah,
dowang suh ak bela ikan sepat,
beli kat suk.

da cutest roomate eva said...

saiba,qiamullail.blog.spot

水煎包amber said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

Nusaibah said...

bismillah..

bubbly2 boo;

mudah je..
beberapa orang akan dipilih untuk setiap round..

yang diperlukan utk game ini ialah white board kecik n marker (ap2 aje yang sewaktu dengannya)

seorang akan jadi supplier jawapan n fokus soalan (A)
eg; apakah hobi si A

yang lain tu (B,C,D) akan teka n tulis jawapan diorg atas board.. da habis masa yg diberikan, semua org akan tunjuk jawapan masing2.. last sekali baru A akan tunjuk jawapan sebenar..

numbers;

include seberapa ramai orang yang dimahukan... n den buat satu bulatan

syarat game nih ialah tak ley sebut nombor yang diberi pengadil beserta ngan hasil darab n number selain sa yang ad numbor tuh..

sapa yang sebut maka akan terkeluar dari bulatan n pengadil akan kasi numbor baru.

eg; numbor 4

1,2,3,5,6,7,9,10,11,13,15,17...